ÎNGERI ÎN AMERICA

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză
Scurta Descriere

ÎNGERI ÎN AMERICA

de Tony Kushner

Premiul Tony pentru cea mai bună piesă de teatru – 1993

 

ÎNGERI ÎN AMERICA

ÎNTR-O SINGURĂ‚ REPREZENTAȚIE ȘI ÎNTR-O NOUĂ FORMULĂ

Din 28 iunie “Îngeri în America” va fi prezentat într-o nouă formulă: cele două piese ale dipticului scris de Tony Kushner vor fi jucate într-o singură seară și nu consecutiv în două seri, ca până acum. Creatorii au regândit spectacolul și au modificat anumite scene, astfel încât acest hit al dramaturgiei americane din secolul XXI poate fi jucat în doar o singură reprezentație.

ÎNGERI ÎN AMERICA este o feerie cu îngeri și își merită, fără niciun dubiu, calificativul “extaziant” pus de critică dar și de public. Politică, discriminare, iubire și ură, sexualitate și sentiment pur – adunate într-o radiografie a umanității euroatlantice.

ÎNGERI ÎN AMERICA – un basm postindustrial despre diferențe, despre tabu-uri dar mai ales despre Îngerii coborâți din mistica urbană a intoleranței. Ei descind din revolta Stonewall și se regăsesc în tinerii violenți dar, paradoxal, atât de fragili ai tendinței Emo, ai mișcării Occupy sau New Age. Niște băieți și niște fete care nu pot plânge deși trăiesc cu lacrima în gât.

Dipticul Îngeri în America a devenit o piesă cult în Statele Unite și a fost reprezentată la Teatrul Național din Londra și la Festivalul de la Avignon.

În acest moment, piesa lui Tony Kushner se mai joacă și pe scenele din Budapesta (Teatrul Național), Roma (Teatro Valle), NY (New York Signature Company).

 

 

 

Distributie Originala
Cu:
Rabinul Isodor Chemelwitz,
Hannah,
Ethel Rosenberg,
Mama Mormona
Virginia MireaRay Cohn  George Ivașcu
Joe Pitt,
Tatal Mormon,
Eschimos 
Alexandru Ion


Harper Pitt Cristiana Răduță Bobic
Louis,
Prior 1,
Orrion 
Adrian Nicolae


Prior Walter,
Bărbatul 
George Costin

Îngerul, Emily Nicoleta Hâncu
  Sorin MIRON
   
Decorul și costumele: Adriana Grand