În rolul "Ea" la Teatrul Metropolis în spectacolul
“Doi pe o banca” de ALEKSANDR GHELMAN, regia Emanuel Parvu, 2014


Descriere:

n. 24 iunie 1959

A debutat la Teatrul Național București, la vârsta de 19 ani.

Azi e profesor universitar dr. la U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” București

Studii

  • Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" - secția pian (1966-1978)
  • Studiază baletul la Palatul Pionierilor (1964-1976)
  • IATC - secția actorie, clasa profesor Amza Pellea (1978-1982)
  • Bursă Fulbright (1993)


Roluri:

Roluri in teatru:

Teatrul Metropolis

Alte roluri :

  • Fecioara - SCHIMBAREA LA FAŢĂ de G.M.Zamfirescu, 1982, r.Eugen Mercus
  • Mary Poppins - MARY POPPINS de Silvia Kerim după Pamela Travers, 1982, r.Farkas Ştefan
  • Lulu - ANIVERSAREA de Harold Pinter, 1983, r.Sergiu Savin
  • Ana - ÎNDRĂGOSTIŢII DE LA ORA NOUĂ SEARA de Adrian Dohotaru, 1983, r.Zoe Anghel Stanca
  • Anneli - MIRACULOASA CARIERĂ (CARIERA UNUI PUŞCĂRIAŞ) de Tauno Yliruusi, 1983, r.Eugen Ţugulea

 

Filmografie:

  • Profetul, aurul și ardelenii" (1978)
  • "Artista, dolarii și ardelenii" (1980)
  • "Grăbește-te încet!" (1981)
  • "Calculatorul mărturisește" (1981)
  • "Pruncul, petrolul și ardelenii"
  • (1982) "Bocet vesel" (1984)
  • "Rezerva de la stat" (1987)
  • "Căruța cu mere" (1983)
  • "Bocet vesel" (1984)
  • "Întunecare" (1986)
  • "Rezerva de la start" (1987)


Premii:

  • Premiul pentru debut la "Hagi Tudose"
  • Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la "Ifigenia"