În rolul "Simon, negustor" la Teatrul Metropolis în spectacolul
« BADARANII » de Carlo Goldoni, regia Dan Tudor, 2013


Descriere:

n. 2 mai 1944, Ploiești



Roluri:

Roluri in teatru
Teatrul Metropolis

Alte roluri

Teatrul Naţional Radiofonic

  • Adunarea femeilor, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Asasinul, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Bachus, actor, premieră: 20 iunie 2004, Teatrul Naţional Radiofonic
  • Brutus, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Cartea Junglei - Fraţii lui Mowgli, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Cine ajunge sus la fix, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Cinna sau Clementa lui August, actor, premieră: 4 iunie 2006, Teatrul Naţional Radiofonic
  • Comedie pentru o crimă, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Contraste - Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Albulescu, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre, actor, premieră: 30 noiembrie 2009, Teatrul Naţional Radiofonic
  • Doina, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Două femei împotriva unui bărbat, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Eduard al II-lea, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Eduard al II-lea, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Frumoasa din pădurea adormită, actor ,premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Funcţionarul de la domenii, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Greul pământului, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Haiducii, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Harta morţii, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Hoţul de mărgăritare, actor,  premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Instrucţiuni pentru utilizarea chibzuită a vieţii personale, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Închinare lui Ştefan Vodă, actor,premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Îngerul bătrân, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Jack şi vrejul de fasole, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Jurjac - copilaria lui George Enescu, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Memento mori, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Moartea lui Ivan Ilici, actor, premieră: 26 februarie 2006, Teatrul Naţional Radiofonic
  • Numele Trandafirului, actor, premieră: 17 iulie 2005, Teatrul Naţional Radiofonic
  • Omor în catedrală, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Oraşul cu salcâmi, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Pe aripile vântului, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Poveste de iarnă, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Războiul lumilor, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Regele Richard al II-lea, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Richard III, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Robespierre, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Semnul, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Simion cel drept, actor,premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Spartacus, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Steaua zimbrului, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Ştiinţa despărţirii, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Tragedia regelui Otakar şi a prinţului Dalibor şi fluturele, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Ultimul drum al lui Brâncoveanu, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Vechiturile din garderoba istoriei, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Wilhelm Tell, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Zamolxe, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic
  • Zidarul, actor, premieră: Teatrul Naţional Radiofonic

Teatrul Naţional I.L. Caragiale

  • Ancheta, actor, premieră: Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Coada, actor, premieră: Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Eduard al III-lea, actor, premieră: 26 ianuarie 2008, Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Generaţia de sacrificiu, actor, premieră: 19 mai 1999, Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Moartea unui comis voiajor, actor, premieră: 19 ianuarie 2000, Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Numele Trandafirului, actor, premieră: 7 noiembrie 1998, Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Şi mai potoliţi-l pe Eminescu, actor, premieră: 19 aprilie 2000, Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Tărâmul celălalt, actor, premieră: 17 octombrie 2002, Teatrul Naţional I.L. Caragiale
  • Vedere de pe pod, actor, premieră: Teatrul Naţional I.L. Caragiale
     

Teatrul Nottara

  • Cameristele, regizor, premieră: Teatrul Nottara

Facultatea de Arte Hyperion

  • Caragiale faţa cu reacţiunea, coordonator de proiect, premieră: Facultatea de Arte Hyperion

Teatrul Naţional de Televiziune

  • Îl osândesc juraţii, actor, premieră: Teatrul Naţional de Televiziune
  • La "Colorado", aproape de stele, actor, premieră: Teatrul Naţional de Televiziune

Compania de teatru Contemporanii

  • Penalty, actor, premieră: 31 octombrie 2010, Compania de teatru Contemporanii

Filmografie

  • Departe de Tipperary (1973)
  • Ana (film TV, 1976)
  • Falansterul (1979)
  • Cine mă strigă? (1979) - Tulbure
  • Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu (1980) - prințul Iacob Eraclid
  • Dragostea mea călătoare (1980)
  • Destinația Mahmudia (1981) - căpitanul aviator Tudor Ionașcu
  • Liniștea din adîncuri (1982)
  • Acțiunea Zuzuc (1983)
  • Ringul (1984)
  • O lumină la etajul zece (1984)
  • Colierul de turcoaze (1986)
  • Noi, cei din linia întâi (1986)
  • Pădurea de fagi (1987)
  • Figuranții (1987)
  • Maria și marea (1988)
  • Momentul adevărului (1989)
  • Liceenii Rock'n'Roll (1991)
  • Miss Litoral (1991)
  • Vinovatul (1991)
  • Ce zi frumoasă! (film TV, 1992)
  • Telefonul (1992)
  • Trahir (1993) - milițian
  • Somnul insulei (1994) - consilier al guvernatorului
  • Triunghiul Morții (1999)
  • Meurtres sous hypnose (2001) - Le directeur de thèse
  • Ce lume veselă... (2002)
  • Bolondok éneke (2003) - directorul spitalului
  • Merge și așa (2004)
  • Hacker (2004)
  • Despre morți numai de bine (2005)
  • „15” (2005)
  • Păcală se întoarce (2006) - deputatul „Câinii cu covrigi în coadă”
  • Duminica pierzi sau câștigi (2007)
  • Coraline (2009) - Pisoiul (voce)
  • Iubire elenă (2010)
  • Winnie de pluș (2011) - narator (dublaj)
  • Jocul (2012) 


Premii: