În rolul "Harper Pitt" la Teatrul Metropolis în spectacolul
"Ingeri in America" de Tony Kushner, Teatrul Metropolis Bucuresti, regia Victor Ioan Frunza


Descriere:

n. 04/05/1977
Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" Bucuresti, Facultatea Actorie
WebSite: www.cristianaraduta.ro
culoare par: blond; culoare ochi: caprui; inaltime: 1,70 cm;  greutate: 52 kg
 

Debut:
-1997 - Nina Zarecinaia - "Pescarusul" de A.P. Cehov - Teatrul Dramatic de Stat Constanta



Roluri:

Roluri în teatru

Teatrul Metropolis

Personaje interpretate in timpul facultatii:

W. Shakespeare:

  • - Maria din "A XII-a noapte"
  • - Ofelia si Gertrude din "Hamlet"
  • - Helena din "Visul unei nopti de vara"
  • - Adriana si Luciana din "Comedia Erorilor"

A.P. Cehov:

  • - Sofia din "Platonov"

Mihail Sebastian:

  • - Corina din "Jocul de-a vacanta"
  • - Mona din "Steaua fara nume"

Camil Petrescu:

  • - Maria Sinesti din "Jocul Ielelor"

I.L. Caragiale:

  • - Mita Baston din "D-ale Carnavalului"


Activitate in televiziune si cinematografie:

  • -1995 - "Cinema" (scurt metraj) regia Cornel Raducan
  • -1998 - "Mana lui Paulista" (scurt metraj) regia Cristian Mungiu
  • - coprezentatoare emisiunii "Roata Norocului" - PRO TV
  • -2000 - "Calcaiul lui Ahile" - serial al TVR, regia Sergiu Ionescu


Activitate Muzicala:
 

Discografie:

  • -2002- "Cristiana Raduta" - cel mai bine vandut album al anului
  • -2003- "Muzica Antidrog"
  • -2004- "Unisex"
  • -2005- "Unisex" - English Version
  • -2005- "Christiana Club"
  • -2008- "Easy Girl" 

Turnee muzicale:

  • -2002- "Megaturneul National Muzica Anti-Drog" - peste 2.200.000 spectatori in 34 de orase
  • -2004- "Turneul Unisex" - peste 1.500.000 spectatori in 29 de orase

Videoclipuri:

  • -2002- "Voi fii a ta"
  • "Amor, Amor"
  • -2003- "Muzica antidrog"
  • -2005- "Epilogue"
  • -2006- "Digital Attraction"

Premii Muzicale:

  • -2002- MTV "Cel mai bun artist intr-un videoclip"
  • -2004- Uniunea Compozitorilor din Romania "Stil si Eleganta"

Activitate Teatrala:

  • -1997- Nina Zarecinaia din "Pescarusul" de A.P. Cehov, Teatrul Dramatic de Stat Constanta, regia Alexa Visarion
  • -1999 - Elena din "Micii burghezi" de M. Gorki, Teatrul Casandra Bucuresti, regia Catalin Naum
  • Jean Sartre din "No Exit Way" de Clay McLeod Chapman, Teatrul Casandra Bucuresti, regia Dinu Manolache si Mircea Albulescu
  • "Harap Alb" - spectacol de improvizatie, Teatrul casandra Bucuresti, regia Dinu Manolache
  • -2001- Zita din "O noapte furtunoasa" de I.L. caragiale, Teatrul de Comedie Bucuresti, regia Radu Nichifor
  • -2002 - Brook Daniels din "Popcorn" de Ben Elton, Teatrul Mic Bucuresti, regia Razvan Savescu
  • -2010 - Antonia Simonet din "Floarea de cactus" de P. Barrillet & J.P. Gredy, Teatrul Metropolis Bucuresti, regia Alice Barb
  • -2012 - Harper Pitt din "Ingeri in America" de Tony Kushner, Teatrul Metropolis Bucuresti, regia Victor Ioan Frunza


Premii:

Premii Teatrale:
-1999- Festivalul National de Teatru Sibiu : "Premiul pentru cea mai buna interpretare" pentru Jean Sartre din "No Exit Way" de C. McLeod Chapman
-1999- Gala Tanarului Actor : "Actrita anului"